A mundet Joga të djegë më shumë kalori se vrapi?

Image

Kris Fondran thote se Joga, nje teknike ushtrimi e hershme medituese mund te beje me shume se cdo lloj ushtrimesh te tjera, sepse mund te djege te njejten sasi kalorish me me pak stres dhe demtim te trupit tuaj. Kris ka ndertuar nje program te posacem Joga i quajtur Shapeshifter Yoga, e cila ben qe te digjni me shume kalori se sa ju mund te beni duke vrapuar. Kris Fondran zoteron diplomim Master ne Shkenca Ushtrimore dhe ka nje njohuri te thelle mbi anatomine dhe funksionimin e trupit te njeriut. Ne eksperimentet qe ajo ka realizuar, ajo ka matur djegien e kalorive te saj nderkohe qe ajo realizonte poza te thjeshta te joges. Duke i bere ato vazhdimisht ju arrini ne nje gjendje qe ajo e quan “rrjedhje”, nje pike ku djegja e dhjamit behet ne shkalle ekstreme. Ne kete shkalle ne nje joga normale prej 60 minutash ju mund te digjni 500 kalori, e njejta qe do harxhonit per te njejten kohe permes vrapimit te shpejte. Me te njejtin impakt, por pa dhimbje te kembeve apo mesit nese do te vraponit. 

Joga ndihmon qe qe ju te humbisni peshen edhe permes ç’stresimit. Kur ushtroheni deri ne nivele te larta te acarimit fizik apo emocional, trupi juaj fillon te prodhoje hormonin kortizol dhe kur ky hormon gjendet ne trupin tuaj, trupi juaj kerkon qe ju te hani. Kortizoli eshte ai qe shkakton “stresin e ushqimit“ qe ju ben te hani gjerat njera pas tjetres kur jeni ne tension dhe stres. Joga ka treguar per vite me radhe se eshte nje menyre per te relaksuar mendjen dhe trupin, qe do te thote qe ju mban me te holle pasi larg leshimin e kortizolit ne trup. Shapeshifter Yoga shkon edhe me tej, ju mund ta kryeni edhe ne shtepi. Kerkoni per Shapeshifter Yoga video library.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s